Programmamaker

De wat schimmige (sorry) foto hierboven is me dierbaar. Gemaakt in zaal 7 van LUX. Mariënburg 38-29 in Nijmegen. Trap af, de kelder in, vlakke vloer theater dat plaats biedt aan 220 mensen. En nog wat meer als dat nodig was. De afdeling debat die ik leidde, organiseerde 90 publieke debatten per jaar. Ik vond en vind het mooi dat mensen na een werkdag besloten om naar een theater te gaan en daar deel te nemen aan een discussie. 

In zaal 7 heb ik het programma maken definitief geleerd. Hoe je mensen met elkaar in gesprek brengt, hoe je ze boeit, hoe je ze mee laat doen. Ik heb ondervonden dat de duivel in de details zit. Onderwerp, sprekers, informatie, ontvangst, doelgroep, opzet, eten en drinken, techniek, muziek, licht, temperatuur, lokatie, stoelen, opstelling. Alles telt, alles doet er toe. 

Ik ben nu vaak zowel dagvoorzitter of gespreksleider als programmamaker, dat laatste dan vaak in overleg met bijvoorbeeld de congresorganisator. Of het nu een groep van acht bestuurders is of een zaal met vierhonderd professionals, al die net genoemde details doen er toe.  

Ik geloof in een helder onderwerp, in eenvoud, in kleine verrassingen, in technologie die ondersteunt, in de gezamenlijke kracht van een groep mensen. 

Ik heb gewerkt voor:

Studium Generale Radboud Universiteit | O42 | LUX | Politieacademie | SCEM | BSL

Hierboven staan de partijen waar ik puur als programmamaker heb gewerkt. Als dagvoorzitter of gespreksleider denk of werk ik mee aan het concept van de bijeenkomst