In de komende maanden:


16
Apr

Ouderen in het ziekenhuis

Het Van Weel Bethesda Ziekenhuis in Zeeland werkt aan de verbetering van de zorg voor ouderen op hun afdeling. 'S ochtends begeleid ik een gesprek tussen de geriatrie verpleegkundigen over zij hun positie kunnen versterken. 's Middags ben ik gespreksleider tijdens een bijeenkomst over de onderlinge afstemming tussen de verschillende afdelingen van Van Weel Bethesda

@ Van Weel Bethesda Ziekenhuis
13
Mei

Wijkteams 2020

De sleutel tot de echte transformatie worden de wijkteams wel genoemd. Tot nog toe gaat het openen van die deur nogal stroef. Waarom en wat is er nodig om werk en positie van wijkteams verder te verbeteren?

@ BSL
Meer info
14
Mei

Het grote kwaliteitscongres

Kwaliteit is het permanente thema van iedere organisatie. Wat is het en hoe ontwikkelen en borgen we het, zijn de vaste vragen. Dit jaarcongres geeft inzicht in de actuele stand van zaken van denken en doen.

@ managementimpact
Meer info
20
Mei

Boekbespreking 'Vijf jaar lokaal sociaal domein'

In gesprek met bestuurders en managers van Sociaal Werk organisaties tijdens het jaarcongres van Sociaal Werk Nederland. Wat leert 'Vijf jaar lokaal sociaal domein. Veel gedaan, te weinig bereikt' over hun rol?

@ Sociaal Werk Nederland
26
Mei

Zorgmijders

Vierde editie over de meest uitdagende doelgroep voor mensen werkzaam in zorg en welzijn.  Met bijdragen van onder meer de hoogleraren Niels Mulder, Philippe Delespaul en Marian Verkerk. 

@ BSL
Meer info

In de afgelopen drie maanden:

9
Apr

Armoede en schulden: preventief werken

Een goede aanpak van armoede en schulden blijkt andere sociale problemen te voorkomen. Dit congres geeft grip op de laatste ontwikkelingen en ideeën, onder meer over big data, en geeft de vloer aan sprekers zoals Esther Mirjam Sent en Nadja Jungmann. 

@ BSL
Meer info
27
Maa

Puur Pedagogiek

Congres van de Nederlandse Vereniging voor Orthopedagogen over de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. Kernwoord deze dag is 'innovatie'. Sprekers zijn onder meer Levi van Dam van Garage 2020 en Eelke Blokker van het Instituut voor Publieke Waarden

@ NVO
Meer info
24
Maa

Mensen met verward gedrag in de wijk

Het aantal meldingen van mensen met verward gedrag blijft stijgen. Dit congres focust op de noodzakelijke samenwerking tussen professionals, familie, omwonenden maar ook de mensen zelf die eens verward waren. Met bijdragen van Philippe Delespaul, Floortje Scheepers en Andries Baart 

@ BSL
Meer info
19
Maa

Dag van de Sociaal Werker

Sociaal werk is een essentiële bouwsteen van de nieuwe gezondheidszorg en onder een samenleving die ontspannen met elkaar omgaat. Dit congres voor sociaal werkers gaat onder meer over zorgmijders, stress-sensitief werken en professionele besluitvorming met meerdere partijen. 

@ BSL
Meer info
12
Maa

Perspectief op Werk

Op de jaarlijkse praktijkdag van de programmaraad regionale arbeidsmarkt begeleid ik een goed gesprek over 'perspectief op werk': een in 2019 gestart initiatief om relevante partijen rondom 'mensen met afstand tot de arbeidsmartk' in regio's beter te laten samenwerken.  

@ Programmaraad Regionale Arbeidsmarkt
Meer info
9
Maa

Boekbespreking 'Vijf jaar lokaal sociaal domein'

Presentatie van belangrijkste inzichten uit 'Vijf jaar lokaal sociaal domein. Veel gedaan, te weinig bereikt' voor Tweede Kamer Fractie van Groen Links 

@ Tweede Kamer fractie Groen Links
4
Maa

Lifestyle as medicine

After two successful annual conferences on lifestyle medicine focused on disease remission, this 3rd conference takes an empowerment approach to lifestyle support. This implies that all contributions demonstrate a person-centered, collaborative approach to lifestyle medicine, that helps people with a chronic disease to determine and develop their capacity to be responsible for their own life and health.

@ TNO
Meer info
28
Feb

Nieuwlichterij met Patrick Cammaert

Voorjaar 2019 verscheen 'Kijk niet weg' van generaal b.d. Patrick Cammaert. Cammaert is internationaal Neerlands meest bekende militair. Hij was en is betrokken bij vredesoperaties in de brandhaarden van deze wereld.. 28 februari spreekt hij met de top van de politie over leiderschap onder grote druk. 

@ politieacademie
27
Feb

Boekbespreking 'Vijf jaar lokaal sociaal domein'

Welzijnsorganisatie Impuls in Oldenzaal initieert op 27 februari een goed gesprek over 'Vijf jaar lokaal sociaal domein' met haar Raad van Toezicht en lokale partners. Enkele deelnemers bereiden een recensie voor waarin zij hun leeservaring verbinden aan de lokale situatie. Ik begeleid het gesprek.  

@ Impuls
18
Feb

Frisse blikken

Ik ontwikkelde samen met het Van Kleef Instituut een programma-concept waarin vernieuwers van de Nederlandse gezondheidszorg in gesprek gaan met bestuur en management van de bij het VKI aangesloten zorginstellingen.  Deze eerste aflevering is Niels Mulder te gast. Mulder is bijzonder hoogleraar OGGZ en praktiserend psychiater in een FAKT-team. Onderwerp van gesprek: de toename van mensen met verward gedrag in de alledaagse praktijk van verzorgenden en wijkverpleegkundigen. 

@ Van Kleef Instituut
4
Feb

Nieuwlichterij met Maxim Februari

'Zomergast' Maxim Februari publiceerde twee jaar geleden de roman 'Klont'. Thema (onder meer): de oprukkende data-'fetisj' van de overheid. Strategisch leidinggevenden van de politie eenheid Limburg lezen de roman en bespreken met Februari de betekenis van zijn werk. 

@ politieacademie
30
Jan

Fragiele Ouderen thuis

Ouderen blijven zo lang mogelijk thuis wonen. Deze ontwikkeling stelt nieuwe, dringende vragen aan de gezondheidszorg rondom deze mensen. Wanneer gaat het niet langer meer en hoe bepaal je dat? Welke dilemma’s spelen er rondom polyfarmacie? Welke mogelijkheden biedt de wet zorg en dwang? Wat kan domotica nu echt betekenen in de dagelijkse praktijk? 

@ SCEM
Meer info
27
Jan

Positieve gezondheid in de ouderenzorg

Wat zijn in de ouderenzorg goede vertalingen van het concept 'positieve gezondheid'? Grondlegger Macheld Hubert bespreekt deze middag ideeën met enkele lid-organisaties die aangesloten zijn bij het Van Kleef Instituut 

@ Van Kleef Instituut
23
Jan

Jaarcongres Eenzaamheid

Eén van de grote vragen van de moderne samenleving: hoe voorkom en bestrijd je eenzaamheid? Bijdragen van onder meer Anja Machielse, Manu Keirse en Erik Scherder.

@ BSL
Meer info
21
Jan

Nieuwlichterij met Paul van Schaik

Boekbespreking van 'Wij is belanglijker dan Why'. Paul van Schaik begeleidde de 'prestatieverbetering' van de Nederlandse Spoorwegen en gaat daarover in gesprek met strategische leidinggevenden van de politie.

@ Politieacademie
Meer info
15
Jan

Een goed gesprek met Christopher Wray

FBI-directeur Christopher Wray bezoekt 15 januari in Den Haag de top van de nationale politie. Ik begeleid een gesprek over contra-terrorisme en cyber-security met onder meer CTER-directeur Nicole Bogers

@ Politieacademie

Agenda

Hiernaast vindt u een overzicht van optredens als dagvoorzitter of gespreksleider in de komende en afgelopen maanden, ik denk bij bijeenkomsten altijd mee over inhoud en opzet. 

Vaste opdrachtgevers:

 

Politieacademie

Voor het team politieleiderschap van de politieacademie ontwikkel en leid ik programma's voor politieleiders | Inzet is het ondersteunen van politieleiders in hun werk | Ik begeleid onder meer de series 'Nieuwlichterij' en 'Politieleiderschap actueel' | Ik ben als freelancer zo'n 12 uur in de week voor de politieacademie aan het werk

Zorg+Welzijn

Ik ben momenteel de vaste dagvoorzitter van de Zorg+Welzijn congressen van Bohn Stafleu van Loghum | Ik denk mee over onderwerpen en opzet en begeleid vervolgens de dag zelf | Zie ook www.zorgwelzijn.nl 

SCEM

Organiseert congressen en expertbijeenkomsten over actuele thema's en ontwikkelingen in de gezondheidszorg | Ik mag met vaste regelmaat dagen en dagdelen ondersteunen | Ik ontwikkel ook nieuwe onderwerpen voor hen tot zinvolle en rendabele programma's | Zie ook www.scem.nl