Piet-Hein Peeters?

Ik zoek naar de meest relevante én interessante invalshoek bij een onderwerp. Van daaruit beheers ik diverse middelen om die invalshoek uit te diepen. Conferenties, reportages, expertbijeenkomsten, interviews, debatten, pod- en webcasts, opiniestukken, columns, boeken, onderzoek: ik kan ze ontwikkelen en uitvoeren.

Ik ben in 1970 geboren en werk sinds mijn studententijd als journalist. Eerst als schrijvende freelancer, mijn loopbaan begon bij het toenmalige KUnieuws van wat toen nog de Katholieke Universiteit Nijmegen heette, vanaf 1998 ook als discussieleider. Van 2000 tot 2008 was ik het hoofd van de afdeling debat van LUX. Ik begon alleen en zonder budget, toen ik vertrok bestond de afdeling uit tien part-time medewerkers, organiseerden we 90 debatten en bedroeg de omzet een kleine 5 ton.  Sinds 2008 werk ik als zelfstandig journalist, in de rollen zoals u die op deze website kunt vinden. Van 2014 tot en met 2018 was ik hoofdredacteur van het maandblad Zorg+Welzijn. 

Ik noem mezelf journalist omdat die titel het beste past bij wat ik doe en bij wat mijn kwaliteiten zijn. Een goede journalist luistert scherp, vraagt precies door, herkent verschillende perspectieven. Een goede journalist is constructief, begrijpt snel en heeft gevoel voor wat echt belangrijk is.

Ik werk op het brede terrein van de publieke sector. Sociale problematiek, gezondheidszorg, veiligheid, media, onderwijs en wetenschap, ruimtelijke ordening, stedelijke ontwikkeling, kunst en cultuur, arbeidsmarkt, op al deze terreinen heb ik relevante ervaring. Ik maak mij snel onderwerpen eigen. 

U bent wellicht geinteresseerd in de kosten van een bijdrage mijnerzijds aan uw project. Ik kan u helaas dat niet zo vertellen. Het hangt af van de aard van het thema en de bijeenkomst, van het voorwerk dat er voor nodig is, bijvoorbeeld research, voorgesprekken met u en met sprekers.  Of het hangt af van het werk dat nodig is voor het artikel of de publicatie die u van me vraagt, het aantal interviews, de lengte van de tekst. In alle gevallen laat ik u graag zien hoe ik tot mijn offerte kom en ben ik bereid tot gesprek. 

Geïnteresseerd in een nadere kennismaking? U kunt mij bereiken via 06 3489 5512 of post@pietheinpeeters.nl